400 g hovädzieho mäsa
250 g bravčového mäsa
100 g údenej slaniny
50 g slaniny
100 ml červeného vína
50 ml oleja
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 lyžica múky
1 lyžica brusníc
1 lyžica sušených húb
1 bravčové okružie
8 borievok
pol viazaničky kôpru
1 viazanička petržlenovej vňate
1 byľ rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso pomelieme
údenú slaninu nakrájame na kocky
kôpor
cesnak
petržlenovú vňať a rozmarín nasekáme najemno
borievky roztlačíme. Všetko spolu dobre premiešame
osolíme a okoreníme. Mäsovú zmes rozvaľkáme na doske
pokryjeme tenkými plátkami slaniny
zvinieme a obalíme umytým a osušeným okružím. Roládu uložíme na pekáč
polejeme olejom a posypeme nakrájanou cibuľou. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu. Hotové mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Múku rozmiešame vo vode
pridáme zvyšné borievky
brusnice a namočené huby. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Omáčku varíme asi 15 minút
potom do nej prilejeme víno. Keď omáčka zhustne a stmavne
odložíme ju z ohňa a polejeme ňou pripravené mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.