400 g mäsa z nízkej roštenky
100 g tvrdého syra (ementál
eidam a podobne)
50 g majonézy
100 ml bieleho vína
3 strúčiky cesnaku
40 g tuku
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Zľahka ich naklepeme
okraje narežme
aby sa mäso neskrútilo. Okoreníme a z oboch strán opečieme v rozpálenom tuku. Osolíme
podlejeme vínom
mäsovým vývarom a dusíme domäkka. Majonézu premiešame s nastrúhaným syrom a pretretým cesnakom. Opečené mäso obalíme pripravenou zmesou
vložíme do ohňovzdornej misy a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.