1 kg zemiakov
8 strúčikov cesnaku
6 kávových lyžičiek horčice
olej
Zemiaky očistíme
rozkrojíme na štvťky
usušíme. do 11/2 dcl pohára pretlačíme cesnak
pridáme horčicu a zalejeme olejom do vrchu pohára a premiešame. Zemiaky dáme na pekáč
zalejeme pripravenou marinádou
dobre premiešame
dáme piecť do vopred predhriatej rúry. Keď začnú voňať
podlejeme čistou vodu. Pečieme. Sú výborné ako príloha k mäsu alebo so zeleninovým šalátom
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.