1 šalátová uhorka
2 až 3 paradajky
1 cibuľa
2 feferónky
1 zelená paprika
čierne olivy
bryndza
olivový olej
ocot
zelená petržlenová vňať alebo sušený majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Zeleninu očistíme
zbavíme jadier a nakrájame na hrubšie kúsky
prúžky
kolieska a kocky. Potom ju dáme do hlbšej misy
zalejeme zmesou oleja a octu
ktorú sme osolili a okorenili mletým čiernym korením
posypeme vločkami bryndze
ozdobíme čiernymi olivami a nakoniec posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo sušeným majoránom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.