60dkg telecí plece
1 lžíce olivového oleje
5 dkg másla
4 dkg šunky
1 cibule
2 dl toskánského vína bílého
sůl
pepÃ…â„¢
20 dkg nových brambor
1 lžíce sekané zelené petržlky
kousek citrónové kůry
česnek
Telecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji s máslem a drobnÄ› nasekanou šunkou a cibulí. Podlijeme bílým vínemosolíme
opepÃ…â„¢íme a velmi zvolna dusíme. NÄ›kolik minut pÃ…â„¢ed zmÄ›knutím pÃ…â„¢idáme oloupané
pÃ…â„¢ekrájené nové brambory a dusíme ještÄ› 15 minut. Hotový pokrm dáme na teplou mísu
posypeme smÄ›sí strouhané citrónové kůry
drobnÄ› sekaného česneku a zelené petržlky. Jíme s bílým chlebem nebo se salátem.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.