2 mreny po 1000 g
200 ml bieleho vína
6 lyžíc masla (alebo tuku)
worchestrová omáčka
2 strúčiky cesnaku
200 ml olivového oleja
šťava z 2 citrónov
zväzok zelenej petržlenovej vňate
zväzok kôpru
2 bobkové listy
lyžica tymianu
1 čajová lyžička majoránu
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
mleté čierne korenie
soľ.
Kuchynsky upravené ryby umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Potom ich pokvapkáme bielym vínom a necháme postáť najmenej 2 hodiny. Ryby naplníme nasekaným kôprom a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Olej zmiešame s cesnakom rozotretým so soľou
rozdrobenými bobkovými listami
nastrúhanou citrónovou kôrou
tymianom a majoránom. Ryby niekoľkokrát narežme
natrieme olejovou zmesou a ugrilujeme. Počas grilovania často natierame. Maslo alebo tuk roztopíme
polejeme ním pripravené ryby a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.