Asi 1000 g surovej šunky
zavárané broskyne na ozdobenie
soľ. Poleva: 50 g hrozienok
3 lyžice šťavy z broskyňového kompótu
50 g hnedého cukru.
Šunku vykostíme
namočíme do studenej vody a necháme odležať v chlade asi 24 hodín. Potom ju vložíme do čerstvej studenej osolenej vody a pomaly uvaríme domäkka. Z uvarenej šunky odrežme kožu
slaninu pod ňou mriežkovito narežme a hodne potrieme polevou. Takto pripravenú šunku dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Upečenú šunku uložíme na zohriatu kovovú misu a obložíme polovičkami broskýň
ktoré sme naplnili zvyškom polevy. Šunku môžme podávať studenú
alebo ju aj s broskyňami trocha zohrejeme v rúre a podávame teplú. Poleva: Cukor premiešame so šťavou z broskyňového kompótu a s hrozienkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.