6 pstruhov
250 g šampiňónov
3 zrelé stredne veľké paradajky
3 veľké sladké cibule
6 až 8 stoniek čerstvého estragónu
3 až 4 lyžice rastlinného oleja na grilovací rošt. Pomarančová a horčicová poleva: pomarančová šťava z 2 pomarančov
4 lyžice rastlinného oleja
4 lyžice dijonskej horčice
2 čajové lyžičky medu
mleté čierne korenie
soľ.
Vykosťovacím nožom narežme rybu priečne na každom boku 3 až 4 razy. Zárezy hlboké asi 1 cm umožnia lepší prienik tepla. Obtrháme lístky estragónu a naukladáme ich do každého zárezu. V mise rozmiešame dijonskú horčicu s medom
pridáme pomarančovú šťavu
postupne prilievame olej. Polevu osolíme a okoreníme. Na gril naukladáme plátky cibule a šampiňóny. Natrieme ich polevou
osolíme a okoreníme. Huby grilujeme 3 minúty
cibuľu 5 až 7 minút. Paradajky pečieme 5 až 7 minút. Ryby poukladáme na rošt
natrieme ich polevou
osolíme
okoreníme a grilujeme 4 až 7 minút dohneda. Rybu podávame so zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.