1000 g roštenky
50 ml sherry (alebo iného dezertného vína)
250 ml sójovej omáčky
100 g práškového cukru
1 strúčik cesnaku
kúsok ďumbierového koreňa
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame
zamiešame do sójovej omáčky
prilejeme sherry
postupne pridáme cukor a miešame
až kým sa cukor neroztopí. Takto pripravenou zmesou zalejeme roštenku a necháme ju marinovať najmenej 3 hodiny
pričom mäso občas obrátime. Potom mäso vyberieme z marinády
necháme odkvapkať a položíme na rošt grilu. Každú stranu mäsa grilujeme až dohneda
pričom ho občas potrieme marinádou. Mäso nakrájame na porcie až na stole. Marinádu môžme použiť aj na prípravu iných grilovaných mäsitých jedál.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.