4 rezne z tuniaka
každý po 250 g
4 paradajky
250 g mrazenej sladkej kukurice
1 cibuľa
1 zväzok čerstvého koriandru
2 citróny
3 až 4 lyžice rastlinného oleja
mleté čierne korenie
soľ. Na marinádu: 2 až 3 vetvičky čerstvého tymianu
2 lyžice rastlinného oleja
pol citróna
Do plytkej misky natrháme lístky z tymianu a pridáme olej. Z polovice citróna vytlačíme šťavu a prilejeme ju do misky k tymianu a oleju. Osolené a okorenené rezy dáme do marinády. Misku prikryjeme
necháme stáť v chladničke 1 až 2 hodiny. Nakrájané paradajky
kukuricu
koriander
cibuľu a papriku položíme do misy. Šťavu z jedného citróna nalejeme na zmes
posolíme a okoreníme ju. Necháme stáť asi 1 hodinu. Rezne z tuniaka položíme na rošt a potrieme ich. Grilujeme 3 až 4 minúty. S marinádou
ktorá zvýšila
potrieme rezne a grilujeme ešte asi 2 minúty. Na plytkú misku dáme šalát
rezy z tuniaka dáme navrch a každý ozdobíme lístkami koriandra. Plátky citróna naukladáme okolo tuniaka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.