500 g hovädzieho mäsa na guláš
250 g miešaného mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
800 g konzervovanej fazule
2 lyžice oleja
4 cibule
2 strúčiky cesnaku
125 ml mäsového vývaru (instant)
1 veľký paradajkový pretlak
2 čajové lyžičky chilli korenia
1 čajová lyžička kajenského korenia
2 čajové lyžičky cukru
1 bobkový list
soľ.
Mäso nakrájame na malé kocky. V hrnci rozohrejeme olej
na ktorom mäso dobre opečieme. Pridáme mleté mäso a ešte chvíľu opekáme dohneda. Pridáme očistenú
nakrájanú cibuľu
pretlačené strúčiky cesnaku a jemne osolíme. Do mäsa zamiešame chilli
kajenské korenie
cukor a bobkový list. Rozriedime vývarom a pridáme paradajkový pretlak. Varíme na miernom ohni 30 minút. Konzervovanú fazuľu zlejeme
necháme odkvapkať
prepláchneme studenou vodou a zamiešame do mäsa. Varíme ešte asi 15 minút. Dochutíme soľou. Podávame s čiernym chlebom alebo s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.