Na tento guláš je najvhodnejší bravčový bôčik alebo bravčové plece. Mäso z bravčového stehna je chudé
preto k nemu odporúčame pridať bôčik v pomere 2:1. Mäso nakrájané na kocky na masti prudko opečieme a vyberieme. Do masti dáme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme trochu rasce a 1 čajovú lyžičku mletej sladkej červenej papriky. Mäso vložíme naspäť
podlejeme a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu
alebo aj zemiaky nakrájané na malé kocky. Dusíme do zmäknutia. Zalejeme smotanou
v ktorej rozhabarkujeme trochu múky. Ešte chvíľu povaríme. Podávame so zemiakmi. Môžme ho pripravovať aj tak
ž osobitne uvaríme zemiaky i kapustu. Keď je mäso skoro mäkké
pridáme do neho uvarenú kapustu aj s vodou
v ktorej sa varila a uvarené zemiaky. Zalejeme smotanou s múkou a dovaríme. Paprikou a cibuľou nešetríme
môžme pridať na hrot noža aj štipľavej papriky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.