300 g predného baranieho mäsa
50 g údenej slaniny
4 lyžice leča
2 lyžice paradajkového pretlaku
400 g zemiakov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mletá rasca
mletá červená paprika
70 g koreňovej zeleniny
soľ.
Mäso nakrájame na malé kocky. Nakrájanú slaninu rozškvaríme
pridáme cibuľu nasekanú nadrobno
nakrájané mäso a za stáleho miešania opražíme. Potom pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu
mletú červenú papriku
paradajkový pretlak a krátko pražíme. Primiešame lečo
zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky
mletú rascu a soľ. Uvaríme domäkka a dochutíme rozotretým cesnakom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.