200 g mäsa z hovädzích hláv
400 g zemiakov
kosti
50 g cibule
cesnak
20 g hladkej múky
40 g masti
voda
vývar z kostí
mletá červená paprika
rasca
polievkové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu očistíme
nakrájame nadrobno a opražíme na masti. Vložíme mäso z hovädzích líc
nakrájané na malé kúsky. Posolíme
pridáme mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
rascu a majorán a pomaly dusíme. Občas pomiešame a dolejeme vývar z kostí. Dusíme
kým mäso nezmäkne. Potom zaprášime múkou
krátko povaríme
pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky a všetko varíme
až kým zemiaky nezmäknú. Dochutíme a doplníme vývarom alebo vodou na potrebné množstvo. Polievku nesmieme skladovať
treba ju spotrebovať ešte v ten deň.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.