100 g hovädzieho mäsa
zemiaky
1 lyžica masla
1 a pol zelenej papriky
1 a pol červenej papriky
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
pol čajovej lyžičky polohrubej múky
500 ml mäsového vývaru
pol čajovej lyžičky rasce
1 a pol čajovej lyžičky sladkej mletej papriky
1 štipka sušeného majoránu
2 štipky ružovej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme
nasekáme a spolu s mäsom a maslom vložíme do veľkej nádoby. Dusíme 3 minúty pri výkone 600 W. Mäso poprášime mletou paprikou a múkou a primiešame paradajkový pretlak. Dusíme prikryté ďalšiu minútu pri výkone 500 W. Zalejeme mäsovým vývarom. Cesnak olúpeme
prelisujeme a spolu s rascou a majoránom dáme do polievky. Varíme prikryté 6 minút pri výkone 500 W. Medzitým obielime a umyjeme zemiaky. Papriku umyjeme
očistíme
odstránime zrnká a žilky. Všetko nakrájame na malé kocky a vložíme do polievky. Dovaríme prikryté za 9 minút pri výkone 600 W. Ochutíme soľou
čiernym korením a ružovou mletou paprikou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.