450 g mletého chudého bravčového mäsa
1 rozšľahané vajce
1 lyžica vína Šao-sing
25 g bambusových výhonkov (nakrájaných na kúsky)
50 g sušených čínskych húb (namočených
osušených a nakrájaných na plátky)
170 g čínskej bielej kapusty (alebo 220 g bielej kapusty nakrájanej na kúsky dlhé 8 cm)
1 malá cibuľa (olúpaná a nadrobno nasekaná)
štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný)
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
2 pomleté cibuľky (len biela časť)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
kukuričný škrob na obalenie mäsových guliek
1 lyžica horúceho oleja
fritovací olej
300 ml kuracieho vývaru
3 lyžice vody
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
1 lyžica horúceho oleja
soľ.
Dohromady zmiešame koreniace prísady. Pridáme bravčové mäso
bambusové výhonky
huby
vajce a dobre premiešame. Utvoríme 16 rovnako veľkých guliek a obalíme ich v kukuričnom škrobe. Odložíme ich v nádobe nabok. Kapustu sparíme asi 1 minútu vo vriacej vode a v horúcom oleji. Necháme ju odkvapkať a vodu vylejeme. Rozohrejeme wok a nalejeme doň fritovací olej. Keď je dosť horúci
fritujeme vždy niekoľko mäsových guliek naraz asi 5 minút. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Uchovávame ich vo veľkej nádobe v teple. Olej uschováme na ďalšie použitie. Zmiešame 1 lyžicu kukuričného škrobu s 3 lyžicami vody a odložíme. Znovu rozohrejeme wok a nalejeme doň 1 lyžicu fritovacieho oleja. Za stáleho miešania pražíme cibuľu a ďumbier asi 2 minúty. Prilejeme kurací vývar a vmiešame spojené prísady do omáčky a tú uvedieme do varu. Pridáme mäsové guľky a povaríme ich na miernom plameni asi 30 minút. Pridáme kapustu
sezamový olej a zmes kukuričného škrobu. Miešame dokiaľ omáčka nezhustne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.