280 g mrazeného a vyčisteného kapra
120 g leča
400 g zemiakov
50 g cibule
70 g oleja
85 g feferóniek
vegeta
mletá červená paprika
bobkový list
nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.‘
Do stredne veľkého hrnca nalejeme asi 3000 ml vody
do ktorej dáme variť rybiu hlavu
plutvy
nové korenie
bobkový list a soľ. Pridáme asi 30 g porciu kapra. Keď je mäso uvarené domäkka
oberieme mäso a vývar precedíme. Na rozpálenom tuku speníme nakrájanú cibuľu
pridáme feferónky a mletú štipľavú papriku. Zalejeme vývarom
pridáme zemiaky
vegetu
lečo a varíme domäkka. Pred dovarením si naporcujeme kapra na podkovičky (na 1 porciu asi 70 g) a dáme variť do pripravenej polievky. Do taniera položíme podkovičku kapra a zalejeme rybacou polievkou. Halaszlé je pikantná štipľavá polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.