300 g domácich širokých rezancov
100 g nastrúhaného medovníka
600 ml mlieka
40 g masla
mletá škorica
40 g práškového cukru
soľ.
Domáce rezance dáme do vriaceho osoleného mlieka
uvaríme domäkka a precedíme. Väčšiu misu vysypeme trochou nastrúhaného medovníka a naukladáme do nej po častiach uvarené rezance
pričom každú vrstvu posypeme nastrúhaným medovníkom
cukrom a škoricou. Všetko potom pokvapkáme roztopeným maslom. Tip: Rezance môžme pripraviť aj tak
ž ich uložíme do ohňovzdornej misy
zapečieme vo vyhriatej rúre a pokvapkáme slivkovým lekvárom rozmiešaným s trochou bieleho vína.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.