200 g slaniny
4 haringy (alebo matjesy)
1 malá hlávka čerstvej kapusty
1 lyžica octu
1 lyžica práškového cukru
mleté biele korenie.
Kapustu očistíme
umyjeme
nakrájame na rezance
vložíme do vriacej vody
sparíme
vyberieme
necháme odkvapkať a vychladnúť. Na panvici opečieme slaninu nakrájanú na prúžky a necháme vychladnúť. Haringy zbavíme kož a chrbtice
opláchneme pod studenou tečúcou vodou
osušíme a nakrájame na širšie rezance. Ak sú haringy priveľmi slané
namočíme ich pred prípravou na 2 hodiny do mlieka. Pripravenú kapustu
slaninu a haringy dáme do misy
premiešame
ochutíme octom
cukrom a mletým bielym korením a necháme odležať na chladnom mieste niekoľko hodín.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.