175 g hovädzieho mäsa bez kostí
175 g bravčového mäsa bez kostí
60 g margarínu
75 g cibule
23 g hladkej múky
200 ml vývaru
150 g žmlí
125 ml vody na máčanie žmlí
cesnak
mleté čierne korenie
soľ.
Hovädzie mäso uvaríme v posolenej vode. Na jednej tretine tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme múku a pripravíme bledú zápražku. Túto rozriedime vývarom
rozšľaháme a uvaríme hustý krém. Pridáme uvarené
pomleté mäso
namočenú vyžmýkanú žmľu
osolíme
pokoreníme
pridáme soľou rozotrený cesnak
všetko dobre premiešame a povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.