4 malé holúbky
200 ml bieleho vína
1 pohár plnených olív
100 ml olivového oleja
pol zväzku šalvie
pol zväzku estragónu
šťava z 2 citrónov
mleté čierne korenie
soľ.
Kuchynsky upravené holúbky opláchneme pod tečúcou vodou
osušíme
zvnútra i zvonka osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olivy nasekáme nadrobno. Z olivového oleja
bieleho vína
nasekaných byliniek
citrónovej šťavy a nasekaných olív vymiešame marinádu. Holúbky dáme do misy
polejeme marinádou a necháme marinovať najmenej 12 hodín. Vyberieme a napichneme na ražne. Pečieme na grile alebo v rúre pri teplote 120 oC asi 30 minút. Počas pečenia natierame marinádou. Šťavu z pečenia necháme odkvapkávať na panvicu a pred podávaním ňou holúbky polejeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.