8 vajec
250 ml smotany na šľahanie
40 g masla (alebo margarínu)
1 cibuľa
3 lyžice horčice
30 g hladkej múky
5 kvapiek citrónovej šťavy
250 ml mäsového vývaru (prípadne vody)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nasekanú cibuľu upražíme na masle. Pridáme múku
mäsový vývar a smotanu. Do hotovej omáčky primiešame horčicu a dobre vymiešame. Podľa chuti pridáme mleté korenie
soľ a citrónovú šťavu. Natvrdo uvarené vajcia prerežme na polovice a podávame s horčicovou omáčkou. Podávame s uvarenými zemiakmi na masle.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.