300 g ementálu
200 g maslového syra
120 ml + 3 lyžice bieleho vína
125 ml kyslej smotany
3 lyžice stredne ostrej horčice
1 lyžica maizeny
mleté čierne korenie
tabasco.
Obidva syry nakrájame na drobné kocky. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák
postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne rovnorodá masa. Po lyžičkách pridávame smotanu
horčicu. Maizenu zmiešame s 3 lyžicami bieleho vína a zahustíme tým fondue
ochutíme korením a tabascom. Fondue ďalej necháme na variči slabo vrieť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.