1000 g zemiakov
500 g jabĺk
4 lyžice horčice
200 g smotany na šľahanie 150 g tvrdého syra
3 póry
200 ml zeleninového vývaru (instant)
šťava z polovice citróna
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke
necháme vychladnúť a olúpeme. Jablká umyjeme
olúpeme
prerežme na 4 časti a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame ich na hranolčeky a potrieme citrónovou šťavou. Prilejeme vývar a necháme prevrieť. Primiešame horčicu
dochutíme soľou a korením. Pór umyjeme a nakrájame na kúsky. Na plátky nakrájané zemiaky
jablká a pór vložíme na vymastený plech (alebo do vymastenej misy z jenského skla). Všetko to rovnomerne polejeme horčicovou smotanou
posypeme majoránom a nastrúhaným syrom. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 až 25 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.