50 g údenej slaniny
1 vajce
80 g masti
2 cibule
400 g kyslej kapusty
500 g hrubej múky
soľ.
Múku spolu so soľou preosejeme
pridáme vajce a podľa potreby vodu. Vymiesime tuhé cesto
ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske
nakrájame na hrubšie rezance a uvaríme v osolenej vode. Uvarené rezance precedíme
pokvapkáme polovicou roztopenej masti a premiešame. Na zvyšku masti opražíme cibuľu nasekanú nadrobno
pridáme nakrájanú kyslú kapustu a udusíme domäkka. Podľa chuti môžme trocha okoreniť mletým čiernym korením. Udusenú kapustu premiešame s rezancami a posypeme rozškvarenou údenou slaninou nakrájanou na malé kocky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.