600 g hovädzieho mäsa
300 g zemiakov
30 g masla na potretie
1 cibuľa
hladká múka
500 ml hovädzieho vývaru
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso očistíme
zbavíme tuku a šliach
nakrájame na malé
rovnaké plátky a obalíme múkou zmiešanou so soľou a s mletým čiernym korením. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom
uložíme doň polovicu pripraveného mäsa
posypeme ho nakrájanou cibuľou a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
prikryjeme očistenými zemiakmi nakrájanými na kolieska
osolíme a okoreníme. Celý postup ešte raz zopakujeme. Potom zmes zalejeme hovädzím vývarom
prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dusíme v dobre vyhriatej rúre asi 2 hodiny. Nakoniec odkryjeme
povrch zemiakov potrieme maslom a neprikryté dopečieme dočervena.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.