Ak chceme mať veľmi chutný guláš
mali by sme použiť hovädziu glejovku alebo mäso z podplecia
ale dobré sú i hovädzie líca. Mäso najskôr opečieme
pridáme rascu
dusíme do zmäknutia
poprášime múkou a povaríme. Ak máme poruke čerstvé paradajky
môžme pridať 2 alebo 3 pre chuť i farbu. Keď sa rozvaria
vidličkou môžme vybrať šupky. Ak použijeme paradajkový pretlak
pridáme ho až nakoniec
pretož dlhým pôsobením tepla tmavne. Ako koreniny môžme použiť aj cesnak alebo majorán. Podávame so slanými rožkami
chlebom
cestovinami
knedľou alebo so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.