600 g mletého hovädzieho mäsa
2 žĺtky
300 g suchej fazule
zelená fazuľka
pol konzervy fazule
3 lyžice smotany
2 cibule
1 čajová lyžička horčice
4 lyžice oleja
4 lyžice octu
tymian
zelená petržlenová vňať
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Suchú fazuľu uvaríme a zmiešame s uvarenou zelenou fazuľkou. Fazuľu z konzervy necháme odkvapkať a cibuľu nakrájame na kolieska. Pripravíme marinádu z oleja
soli
octu
horčice a dochutíme cukrom a mletým čiernym korením. Fazuľu a cibuľu dáme do nádoby
zalejeme marinádou a necháme odležať. Mleté mäso dobre premiešame so žĺtkami a primiešame zelenú petržlenovú vňať a smotanu. Mäsovú zmes dochutíme soľou a tymianom a sformujeme väčšie alebo menšie tvary a necháme na drevenej doske odležať. Na panvici zohrejeme olej
vložíme mäso a z každej strany ho pečieme asi 4 minúty (viackrát obrátime). Mäso rozložíme na taniere a posypeme pažítkou. Podávame s fazuľovým šalátom. Môžme podávať aj s opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.