400 g predného hovädzieho mäsa
150 ml kyslej smotany
pažítka
4 lyžice oleja
2 menšie póry
mleté čierne korenie
soľ.
Jemne naklepané plátky mäsa opečieme na rozpálenom oleji
osolíme a okoreníme. Preložíme do hrnca
zalejeme vriacou vodou a prikryté dusíme na miernom ohni. Pór očistíme
umyjeme
nakrájame na asi 1 cm kúsky a pridáme do mäknúceho mäsa. Dodusíme domäkka a pridáme smotanu a dusíme ešte niekoľko minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Mäso na tanieroch obložíme pórom a posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.