400 g hovädzieho mäsa
 50 g tvrdého syra
 2 vajcia
 1 pór
 kúsok zeleru
 1 žmľa
 4 paradajky
 1 cibuľa
 1 klinček
 šťava z polovice citróna
 lyžica masti
 zelená petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                 	Mäso nakrájame na kocky
 vložíme do studenej vody  ( asi   1200 ml)
 osolíme a varíme 30 až  40 minút. Potom pridáme očistenú nakrájanú cibuľu
 očistený nakrájaný pór a zeler
 olúpané nakrájané paradajky
 klinček a všetko spolu uvaríme domäkka.  	Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou
 zalejeme trochou vychladnutého vývaru
 rozmiešame a pridáme do polievky.  	Potom okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme. Žemľu nakrájame na tenké plátky a opražíme na masti. Do každej porcie polievky vložíme jeden opražný plátok žmle a posypeme ju nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.