1500 ml mäsového vývaru (instant)
500 g zemiakov
250 g mrkvy
1 menší kel
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravíme mäsový vývar. Zemiaky a mrkvu očistíme a umyjeme. Zemiaky nakrájame na kocky
mrkvu na plátky. Z kelu odstránime vrchné listy
prerežme ho napoly
vyrežme hlúbik
kel umyjeme a nakrájame na rezance. Vývar zohrejeme
pridáme zemiaky
mrkvu
kel a varíme asi 15 minút. Petržlenovú vňať umyjeme
nakrájame a pridáme do polievky. Dochutíme soľou a korením.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.