250 g hovädzieho mäsa
150 g kostí
150 g koreňovej zeleniny
50 g karfiolu (kalerábu
póru a pod.)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
zelená petržlenová a zelerová vňať
4 zrnká čierneho korenia
soľ.
Mäso dáme spolu s kosťami variť do studenej osolenej vody. Pri varení sa tvorí pena
ktorú nezberáme. Po chvíli sa zrazí a usadí na dne hrnca. Po 2 hodinách varenia pridáme očistenú zeleninu
cibuľu
cesnak
korenie a zviazanú vňať. Keď je mäso mäkké
polievku precedíme a zavaríme do nej pečeňové halušky
alebo rozšľaháme žĺtok.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.