600 g hovädzieho mäsa na roládu
100 g údenej slaniny
4 paradajky
2 zeleninové papriky
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
50 g masti
30 g hladkej múky
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso rozkrojíme na väčší plát
ktorý naklepeme
okoreníme
osolíme
potrieme paradajkovým pretlakom a posypeme údenou slaninou
ktorú sme nakrájali na kúsky. Paradajky olúpeme a nakrájame na osminky. Papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Zeleninu uložíme na mäso a zvinieme ho. Opražíme v rozpálenej masti
podlejeme vývarom a domäkka upečieme. Šťavu zahustíme múkou. Podávame s varenými zemiakmi a s hlávkovým šalátom (alebo inou zeleninou podľa sezóny).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.