1 väčší plášť z hovädzieho šálu (hovädzie zadné mäso)
údená slanina
klobásové mäso
horčica
cibuľa
masť
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Hovädzie mäso umyjeme
utrieme utierkou
naklepeme
potrieme horčicou
osolíme
okoreníme a pridáme trochu mletej štipľavej papriky. Potrieme pomletou slaninou. Potom naň po dĺžke navrstvíme klobásové mäso
konce zatočíme dovnútra a dobre stočíme. Takto pripravenú roládu na rozpálenej masti prudko opečieme zo všetkých strán
pridáme nakrájanú cibuľu
trocha mletej sladkej papriky a prikrytú dusíme domäkka. Po udusení vyberieme
necháme trocha vychladnúť a nakrájame. Pred podávaním polejeme šťavou. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou a s rôznymi šalátmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.