1 väčší plášť z hovädzieho šálu (hovädzie zadné mäso)
klobásové mäso
1 vajce
koreňová zelenina
horčica
cibuľa
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Z hovädzieho zadného mäsa nakrájame väčšie plátky
ktoré z oboch strán naklepeme (nesmú sa však prederaviť)
potrieme horčicou
posypeme soľou a mletým čiernym korením. Do klobásového mäsa vmiešame nakrájané vajce uvarené natvrdo
mrkvu a zeler a touto masou potrieme plátky z hovädzieho mäsa. Konce zatočíme dovnútra a dobre stočíme. Roládu prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti
do ktorej pridáme nakrájanú cibuľu a trocha mletej červenej papriky a dusíme domäkka. Po vychladnutí nakrájame na plátky. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou podľa sezóny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.