600 g hovädzej sviečkovice (alebo bravčového karé bez kosti)
5 lyžíc masla
400 g šampiňónov
200 ml kyslej smotany
200 ml sladkej smotany
1 lyžica pikantnej horčice
400 g cibule
mleté čierne korenie
soľ.
Smotany zmiešame a necháme cez noc v chladničke. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme
umyjeme
osušíme a nakrájame. Maslo rozpustíme a speníme
upražíme na ňom dozlata cibuľu
pridáme šampiňóny a necháme dusiť prikryté asi 15 minút. Sviečkovicu nakrájame na rezance hrubé na jeden prst. V masle ich opečieme zo všetkých strán. Okoreníme mletým čiernym korením
posolíme a vložíme do cibuľovo - hubového základu. Postupne pridávame smotanu
dochutíme horčicou a prevaríme. Podávame na teplých tanieroch s ryžou alebo s hranolkami. Namiesto sviečkovice môžme použiť aj bravčové karé bez kosti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.