400 g predného hovädzieho mäsa
4 lyžice oleja
2 väčšie kyslé uhorky
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
bobkový list
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Naklepané plátky mäsa opečieme z oboch strán na oleji
osolíme ich a vložíme do hrnca. Nasekanú cibuľu a cesnak zľahka opražíme na panvici na masle a pridáme do mäsa. Zalejeme vriacou vodou a prikryté dusíme na miernom ohni. Uhorky bez nálevu nakrájame na polokrúžky a pár minút dusíme. Potom ich pridáme k mäsu. Dusíme spolu domäkka
podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.