500 g sviečkovice
30 g slaniny
100 ml smotany
2 lyžice horčice
lyžica múky
lyžica masti
cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso zo sviečkovice naklepeme tak
aby si zachovalo okrúhly tvar. Slaninu nakrájame na tenké rezance a nimi mäso prešpikujeme. Osolíme
okoreníme
posypeme múkou a rýchlo opečieme v horúcej masti. Mäso preložíme do misy
masť precedíme tak
aby ostal výpek. Pridáme k nemu smotanu
horčicu a cukor a pomiešame
prevaríme a nalejeme na nakrájanú sviečkovicu. Podávame so zemiakovým pyré
zmiešaným so sardelovým maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.