1000 g zadného hovädzieho mäsa
100 g šunky
100 g slaniny
200 ml vína
200 ml vody alebo vývaru
1 mrkva
1 cibuľa
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Polovicu cibule nastrúhame a druhú polovicu nakrájame na tenké plátky. Šunku a polovicu slaniny nakrájame na tenké prúžky. Druhú polovicu slaniny nakrájame na tenké plátky. V tanieri pomiešame trochu soli
mletého čierneho korenia
zelenej petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno a nastrúhanej cibule. Zmiešame so šunkou a slaninou nakrájanou na prúžky a mäso našpikujeme. Do nádoby vložíme plátky slaniny
mrkvu a kolieska cibule. Na to položíme mäso a polejeme 200 ml vína a 200 ml vody alebo vývaru. Nádobu prikryjeme a pomaly dusíme. Keď mäso zmäkne
vyberieme ho
nakrájame na tenké plátky a na ne precedíme omáčku. Chutí aj studené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.