600 g hovädzieho zadného mäsa
80 g slaniny
1 vajce
40 g masla
100 ml červeného vína
3 zemiaky
mrkva
štvrť červenej cibule
1 lyžica múky
1 lyžica masti
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
soľ.
Na masti opečieme nakrájanú slaninu
cibuľu a mrkvu. Mäso vcelku osolíme
potrieme mletou červenou paprikou a vložíme do cibuľového základu. Keď mäso trocha zhnedne
posypeme ho múkou a len čo múka zhnedne
prilejeme červené víno s rovnakým množstvom vody. Dusíme domäkka. Medzitým uvaríme 3 zemiaky v šupke. Mäkké ich očistíme a pretlačíme
pomiešame s maslom
zelenou petržlenovou vňaťou
soľou a vajcom. Mäso natrieme rovnomerne na hrúbku jedného palca a v rúre zapečieme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.