1000 g hovädzieho mäsa zo stehna
500 g šampiňónov
1 lyžica maizeny
500 g mrkvy
350 ml červeného vína
30 g masla
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
250 g cibule
1 strúčik cesnaku
6 bobkových listov
1 viazanička petržlenovej vňate
tymian
1 čajová lyžička bieleho korenia
soľ.
Mrkvu očistíme a umyjeme. Cibuľu a cesnak očistíme a všetko nakrájame na plátky. Mäso umyjeme
osušíme a posolíme. Na panvici rozpálime tuk a mäso v ňom z každej strany opečieme dohneda. Vyberieme ho z panvice a zeleninu s cibuľou a cesnakom krátko opečieme v mäsovom výpeku. Pridáme paradajkový pretlak. Vložíme mäso
podlejeme ho červeným vínom a 250 ml vody. Pridáme bobkový list
bylinky
korenie a všetko dusíme pod pokrievkou na miernom ohni 2 hodiny. Šampiňóny očistíme
umyjeme
prerežme na polovice a na posledných 30 minút dusenia pridáme k mäsu. Mäso a zeleninu vyberieme a uložíme na misu. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody
necháme prevrieť a ochutíme. Výbornou prílohou sú zemiakové knedličky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.