400 g hovädzieho predného mäsa
20 g údenej slaniny bez kož
1 cibuľa
strúčik cesnaku
1 lyžica hladkej múky
4 lyžice bravčovej masti
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na 4 až 6 kúskov na každú porciu. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenej masti a rozškvarenej slanine dozlata. Vložíme mäso
osolíme
okoreníme a krátko opražíme. Podlejeme horúcou vodou
pridáme rozotretý cesnak a zakryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Mäkké mäso preložíme do druhého hrnca. Šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme
zalejeme vlažnou vodou
dobre premiešame a povaríme. Šťavu precedíme na mäso cez husté cedidlo a spolu ešte chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.