400 g zadného hovädzieho mäsa
70 g údenej slaniny
200 ml dezertného červeného vína
200 g šampiňónov
400 g špagiet
2 lyžice paradajkového pretlaku (kečupu)
1 cibuľa
30 g hladkej muky
citrónová šťava
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
odblaníme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na tenké rezance a rozškvaríme. Keď pustí masť
pridáme mäso a za stáleho miešania prudko opražíme. Osolíme
okoreníme
pridáme očistené
na plátky nakrájané šampiňóny a nadrobno nasekanú cibuľu. Opražíme a zaprášime múkou a ešte trochu opražíme. Podlejeme vínom a mäsovým vývarom
v ktorom sme rozmiešali paradajkový pretlak. Prikryjeme a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom a vínom. Napokon dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s uvarenými špagetami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.