500 g roštenky
1 konzerva ananásu
plnené olivy
1 strúčik cesnaku
50 ml sójovej omáčky
olej
nastrúhaný ďumbier
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme
nakrájame na menšie kocky
potrieme cesnakom vymiešaným so soľou
dáme do misy
trochu posypeme nastrúhaným ďumbierom
pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme marinovať v chlade asi 1 hodinu. Potom jednotlivé kocky mäsa ponapichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu
každú ihlu ukončíme jednou plnenou olivou. Mäso i ananás pokvapkáme olejom. Pripravené ihly uložíme na rošt
ktorý sme trocha potreli olejom a grilujeme v elektrickej rúre z každej strany asi 4 až 6 minút (podľa veľkosti mäsa). Ugrilované mäso podľa chuti osolíme. Jedlo bude výraznejšie
ak na jeho prípravu použijeme čerstvý ananás.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.