400 g predného hovädzieho mäsa
500 g mrkvy
1 čajová lyžička masla
50 g tuku
cukor
muškátový kvet
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Mrkvu očistíme
umyjeme a nastrúhame. Mäso opražíme v rozpálenom tuku
osolíme
okoreníme
pridáme časť nakrájanej mrkvy
podlejeme a udusíme do polomäkka. Pridáme zvyšok mrkvy a udusíme domäkka. Ochutíme mletým muškátovým kvetom
osladíme cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.