400 g predného hovädzieho mäsa
400 g paradajok
1 cibuľa
40 g tuku
30 g hladkej múky
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku
pridáme mäso a opražíme. Osolíme a okoreníme
podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Mäso vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme
zalejeme vývarom a povaríme asi 20 minút. Napokon pridáme umyté a olúpané paradajky
dusíme ešte 10 minút
pridáme mäso a spolu zohrejeme. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi. Ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.