400 g hovädzieho mäsa z nožiny
400 g zelenej fazule
200 ml kyslej smotany
1 lyžica ovsených vločiek
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
50 g tuku
nadrobno nasekaný kôpor
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na tenké plátky a potom na rezance. Za stáleho miešania prudko opražíme v rozpálenom tuku. Osolíme
okoreníme a pridáme 1 očistenú
na kolieska nakrájanú cibuľu. Podlejeme a udusíme takmer domäkka. Zelenú fazuľu očistíme
nakrájame na menšie kúsky
osobitne uvaríme v osolenej vode domäkka
precedíme a primiešame k mäsu. Druhú cibuľu nadrobno nasekáme a pridáme. Primiešame paradajkový pretlak
ovsené vločky a udusíme domäkka. Hotové polejeme kyslou smotanou a posypeme kôprom. Podávame s varenými cestovinami alebo dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.