500 g hovädzieho mäsa zo sviečkovice
4 lyžice ryžového vína
zeler
4 mrkvy
1 uhorka
3 cibule
2 bielky
4 lyžice kukuričnej múky
4 lyžice oleja
4 lyžice vody
na hrot noža cukru
ďumbier
citrón na ozdobenie
mleté čierne korenie.
Mäso nakrájame na tenké prúžky
zeler a olúpanú mrkvu na malé kocky
olúpanú uhorku na tenké kolieska a cibuľu nadrobno. Mäso premiešame s bielkom
v ktorom sme rozmiešali polovicu kukuričnej múky
a opražíme na rozpálenom oleji niekoľko minút. Potom pridáme pripravenú zeleninu
druhú polovicu kukuričnej múky spolu s vodou
vínom a ostatnými prísadami a za stáleho miešania povaríme ešte asi 5 minút. Podávame tak
ž do hlbšej misy dáme najprv zeleninu
na ňu uložíme mäso a ozdobíme ho kolieskami citróna.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.