700 g hovädzieho mäsa (najlepšie falošnej sviečkovice)
250 g šampiňónov
smotana
1 fľaša svetlého piva
1 pór
2 zeleninové papriky
2 mrkvy
štvrť zeleru
250 g cibule
2 lyžice masti (alebo oleja)
soľ.
Mäso natrieme mletým čiernym korením a soľou. Do rozpálenej masti ho dáme opiecť zo všetkých strán. Potom ho zalejeme pivom a ešte asi 30 minút zakryté dusíme. Umytý pór
zeleninovú papriku
mrkvu a zeler nakrájame. Cibuľu rozštvrtíme a šampiňóny rozpolíme. Po 30 minútovom dusení pridáme do mäsa nakrájanú zeleninu a huby a spolu dusíme ešte asi 1 hodinu. Potom mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Zvyšok dáme na silný oheň
pridáme 100 ml piva
ochutíme smotanou a rýchlo prevaríme. Mäso podávame nakrájané s omáčkou zo zeleniny a s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.