Plátok hovädzieho mäsa naklepeme z oboch strán a posolíme. Karfiol (alebo inú vhodnú zeleninu) uvaríme domäkka
vodu precedíme a karfiol pretrieme
rozmiešame s 2 celými vajciami
omrvinami z jednej žmle
soľou a mletým čiernym korením. Pol hodiny necháme odležať
aby strúhanka vsiakla do seba vlhkosť karfiolu a aby náplň bola tuhšia. Mäso potrieme plnkou
vrch potrieme masťou
zvinieme a zviažme. Dusíme na masti domäkka s rôznou koreňovou zeleninou. Občas pridáme trocha vody. Keď mäso zmäkne
šťavu precedíme a zahustíme smotanou. Mäso nakrájame na kolieska
polejeme šťavou a obložíme ružičkami vareného karfiolu. Podávame s varenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.